komoot
  • Routes
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Denemarken
Ærø

Ommel Strandbyen haven

Ommel Strandbyen haven

Mountainbike Highlight

Aanbevolen door Rainer Beutner

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Ærø, Denemarken

Beste mountainbikeroutes naar Ommel Strandbyen haven
Tips
  • In het dorp Ommel
    Boven Marstal, in het oosten, kom je in het idyllische dorpje Ommel met huisjes met rieten daken, kleine paadjes en een echte dorpssfeer. Aan beide kanten van het dorp vind je een echte specialiteit, want hier zijn zijn twee havens genaamd Strandby en Kleven.
    Vroeger lagen er in de twee havens grote voor de winter, tegenwoordig meren hier alleen recreatiekapiteins en enkele vissers aan. Strandby heeft ook een echt zandstrand en het water wordt maar langzaam dieper. Daarom komen gezinnen met kinderen hier graag om hun vrije tijd op het water door te brengen. Er is ook zitgelegenheid met tafels, ideaal voor een korte pauze per fiets of auto. In het voor- of naseizoen ben je hier bijna helemaal alleen, maar in het seizoen kan het er druk worden.
    De grootste van de twee havens is Kleven, dat nog steeds alles biedt voor vissers en zeilers. Rondom het water vind je grote houten markeringen die de vaarweg van vandaag markeren.Vroeger lagen hier de grote zeilers voor de winter, omdat de locatie ideaal was om te worden beschermd tegen ijs en storm. Daarnaast waren hier grote stapels stenen geplaatst om als een soort ijsbreker te dienen.
    Kleven was in die tijd dan ook erg belangrijk voor de scheepvaart, zo waren hier alleen al in de winter van 1845 32 schepen. Daarom was er dringend een aanlegsteiger nodig om vracht te laden en te lossen, en in 1860 was deze al klaar.
    De haven werd tot 1961 nog regelmatig gebruikt, tegenwoordig vind je hier alleen vissers en kleinere schepen die door privéschippers worden geëxploiteerd. Wil je overnachten in Kleven, dan vind je een eenvoudige camping met toilet, grill, medische voorziening en wateraansluitingen voor de schipper.

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 6 oktober 2019

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Ærø, Denemarken

Weerbericht - Ærø
loading